Fransk Roulette regler

Roulette finns som känt i två olika varianter, den amerikanska och den franska, som ofta även kallas europeisk. Reglerna för fransk roulette liknar mycket den amerikanska versionen, vilket är en fördel för dig som har spelat den andra och som vill testa på den här. Men även om grundreglerna är enkla så ligger det något mer bakom fransk roulette. Det handlar om att man gärna bör ha koll på reglerna och eventuella strategier för att spela på bästa sätt och för att få ut så mycket av spelet som du önskar.

Spelets utformning

Fransk roulette är ett bordsspel där det finns ett rullande hjul som sätts igång av en croupier. Bordet är avlångt och där finns det plats för både hjul och spelplan. På spelplanen ska man som spelare lägga sina marker, och det handlar om färgerna svart, röd och grön. I hjulet finns det totalt 37 nummer.

Efter att alla spelare har gjort sina insatser så är det dags för croupiern att komma in i bilden. Croupiern har den viktigaste rollen i spelet, för det är den personen som sätter igång hela spelet och ser till så att reglerna följs och att det är ett schysst spel. När croupiern startar sin uppgift betyder det att hen sätter igång roulettehjulet som snurrar åt en bestämd riktning. Därefter tar croupiern den lilla bollen och placerar den i hjulet, men då är det viktigt att den går åt motsatt håll. Hjulet fortsätter att snurra tills det stannar av sig självt, så att ödet får avgöra när bollen stannar och placeras i något utav alla de fack som vardera har en färg och ett nummer. Det nummer som kulan hamnar på är också det som blir vinstnumret tillsammans med färgen. Om det är så att någon av spelarna i början av spelet lyckades med att satsa på just det numret så är vinsten tagen. Men det är inte bara att börja jubla för en vinst, för det beror helt på hur just den spelaren hade satsat i början, för det finns olika insatser som leder till olika stora vinster. Vilket är bra att ha koll på innan man sätter igång med att satsa.

Särskilda regler för fransk roulette

Något som är värt att veta är att det finns fler regler i fransk roulette, än vad det finns i amerikansk. Två stycken franska regler kallas La Partage och En Prison. Det är viktigt att veta att man inte kan använda båda reglerna på samma gång, så läs gärna vad de går ut på och välj därefter.

Om du väljer regeln La Partage så innebär det att du får tillbaka hälften på din insats om bollen hamnar på facket märkt noll. En Prison gör att dina insatser vid förlust för en ny chans, och stannar kvar inför nästa omgång där man har chans för att vinna igen. Om bollen hamnar på nollan två gånger så blir det automatiskt en ny omgång, men då behöver man få två likadana träffar för att få något tillbaka.