Olika roulettesystem och taktiker

Roulette är ett turspel till skillnad från exempelvis poker som mer är ett skicklighetsspel. Turspel betyder att slumpen till hög grad är inblandad och att det är svårt att förutsäga exakt vart kulan kommer att hamna. Men det finns ändå ett antal strategier, tekniker, system och taktiker som man kan använda sig av för att öka sina vinstchanser i Roulette. Liknande gäller för det populära spelet bingo där du kan ta hem en stor bingo jackpott om du har tur.

Europeisk Roulette framför Amerikansk Roulette
Genom att välja europeisk eller fransk Roulette framför amerikansk Roulette så kommer du att öka dina vinstchanser markant. Europeiska Rouletthjul har nämligen endast en nolla, medan Amerikanska Rouletthjul har två nollor, en nolla och en dubbelnolla, vilket ger en större risk att huset vinner.

Martingale Roulette System
Ett av de mest kända Roulettsystemen är Martingale. Det går ut på att om du satsar på en placering som ger oddsen 1:1 hela tiden så kommer du till slut att vinna. Fram tills du vinner så kommer du dock att förlora och därför måste du hela tiden dubbla din insats. Nackdelen med denna strategi är att du riskerar att hamna på casinots övre gräns för insatser. Det krävs också en stor bankrulle från början.

D´Alembert Roulette System
Detta system skapades på 1700-talet av en matematiker. Även här är tanken att man kör endast på 1:1 insatser, men om man vinner sänker man insatsen eftersom det inte är så troligt att man vinner på samma placering igen. Av samma anledning ska man också växla mellan rött/svart, udda/jämnt och så vidare. Nackdelen med denna strategi är att den förutsätter att man har mindre chans att vinna på samma placering igen om man redan har vunnit, men det stämmer ju inte eftersom ett Roulettbord inte har något minne.

Välj mellan att vinna små summor ofta eller större summor mer sällan
Om man satsar på utsidan av Roulettbordet så har man möjlighet att vinna små summor ofta, medan satsningar på insidan ger möjlighet till större vinster, men då inte lika ofta.

Varje snurr på hjulet ger nya förutsättningar
Tänk på att oddsen alltid är desamma och varje ny snurr på Rouletthjulet ger nya förutsättningar. Det finns inget minne hos Rouletthjulet och tidigare resultat kan aldrig påverka kommande resultat. Har udda nummer kommit tio gånger i rad så betyder det inte att det inte kan komma ett udda nummer även nästa gång.