Roulettebordets design

Många har svårt för komplexa strukturer, och har varken ro eller tålamod att sätta sig in i dem. För mycket detaljer kan ha motsatt effekt och ofta väljer man då något enklare. Om man jämför roulettebordets design och blackjackbordets design, så kan det tyckas att roulette verkar mycket svårare än blackjack, eftersom det inte finns så mycket detaljer på ett blackjackbord. Å andra sidan vet nog de flesta hur man spelar roulette, även om man inte förstår bordets markeringar, medan det nog inte är lika många som vet hur man spelar blackjack. Ta dig tid att förstå roulettebordets design och på så sätt få ut det mesta av ditt roulettespel.

Layout

På den gröna rouletteduken hittar man olika vita linjer, som bildar kolumner och rader. I rutorna finns det nummer mellan 0 och 36, som är placerade i 3 kolumner, med vardera 12 rader. Rad 1 har nummer 1-3, rad 2 har nummer 4-6 och så vidare. Nollan finns på en egen rad längst upp. De olika numren är antingen röda eller svarta. Udda nummer är svarta och jämna nummer är röda. Nollan är däremot grön. Förutom en tabell över de olika numren, så finns det också andra rutor man kan satsa i. Här ska alla möjliga olika sätt att satsa på vara markerade, och de är till hjälp för att man enkelt ska kunna se hur man kan satsa, och vilka kombinationer man kan använda. 

Invändigt spel

Om man tittar på hur roulettebordets design ser ut, så kommer man efter lite spelande att förstå att det finns så många fler sätt att satsa på än man trodde från början. Det man tyckte var krångligt visar sig istället vara väldigt simpelt. Man pratar ofta om invändigt spel och utvändigt spel och bara här blir man ju nästan avskräckt, men det är väldigt enkelt. Invändigt spel, innebär att man bara satsar på siffror i tabellen mitt på duken. Man kan satsa på ett eller flera nummer, och man kan satsa på en hel rad eller en kolumn med siffor. Det går även att satsa på 4 nummer om de bildar en kvadrat.

Utvändigt spel

Det utvändiga spelet vänder sig till de rutor som ligger längs med nummertabellen. Här kan man satsa på olika kombinationer. Till exempel jämna eller udda nummer och rött eller svart. Här är det 50% vinstchans, dock är vinsten inte så hög. Man kan satsa lågt, vilket innebär att man satsar på nummer mellan 1-18, eller högt och då satsar man på 19-36. Vill man satsa på lite färre nummer, går det också bra. Då satsar man på 1-12, 13-24 och 25-36. Verkar det krångligt? Det bästa är att allt står på rouletteduken, så i princip behöver du inte komma ihåg de olika sätten att göra sin insats på.